Miért érdekes és miért választottuk ezt a tipusú címkét?

A kartoncímkéket szerettük volna helyettesíteni egy környezetkímélő alternatívával, mivel azok általában a termék megvásárlása után eldobásra kerülnek.

Nagyon örültünk amikor megtaláltuk ezt a nagyon kreatív megoldást, melyet legfőképpen biopamut ruháinknál használjuk, sőt, nemelyikre még a címkébe préselt magocskákból kikelésre váró növényeket is ráhímezzük. Így nem csak újrahasznosított papírt használhatunk, de mégegyszer felhasználhatjuk a papírt úgy, hogy semmilyen szemetet nem hagyunk magunk után, hisz a magos papír (ültethető papír) komposztálódik, míg a magvakból egy saját kis növényünk lesz.

Az ültethető papír egy biológiailag lebontható ökopapír, amelyet újrahasznosított papírból készítenek (ennek a papírnak az elkészítéséhez nem sérültek fák!), melybe különböző magvakat préselnek. Amikor a papírt egy kaspó virágföldbe ültetik, a magok megnőnek és a papír komposztálódik. Csak a virág, gyógynövény vagy zöldség marad, és így nincs semmilyen hulladék. Könnyen ültethető, kreatív és környezettudatos.

Hogyan ültethetjük el a magos papírt cimkénket?

Az eszközök listája:

• kaspó, melybe a fold kerül majd

• jó minőségű virágföld

• ültethető papír

• víz

• napos sarok

1. LÉPÉS – Készítsd elő a kaspót

Töltsd meg a kaspót 2/3-ig  virágfölddel. A papírt beltéren vagy kültéren is el lehet ültetni, tehát a hőmérséklettől és az ültetési körülményektől függően választhatsz (nem javasoljuk a szabadban ültetést ha hó, hideg vagy fagy van de akkor sem ha forróság!)

2. LÉPÉS – ültesd el a papírt

A 2/3-ig feltöltött kaspóba helyezd az ültetési papírt a virágföldre. Nem gond, ha a papírt kettébe kell hajtani, vagy néhol visszahajtani.  Ezután a maradék földet a papír tetején szépen igazítsd el, majd nyomkodd meg.

3. LÉPÉS – Víz a csírázáshoz

A papírt és a földet az elültetés után alaposan meg kell nedvesíteni, azonban semmiképp se ússzon a vízben. Az első 10 napban a kaspó tartalmát (virágföld és papír) folyamatosan nedvesen kell tartani, ezt legegyszerűbben vízpermetezővel érheted el. A csírázáshoz vízre van szükség.

4. LÉPÉS – Ápolás a csírázás után

Az első csírák megjelenése után se feletkezz az öntözésről, de óvatosan, ezután sem szabad túlöntözni a növényt.

5. LÉPÉS – Gyönyörködj a növényedben, amit Te termesztettél

Az ültethető papír típusai:

Az ültethető papír általában vadvirágmagokkal készítik, de más típusú magokat is használhatnak, például gyógynövények és zöldségek magvait is. Köszönőkártyákat, meghívókat, névjegykártyákat is lehet vele helyettesíteni.

Sursa: https://www.botanicalpaperworks.com/how_plantable_paper_works

Author Toth Erika

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük